Köszöntjük Vokány honlapján!

Önkormányzat Pályázatok Közérdekű adatok Óvoda Híreink Rendezvényeink Galéria
   Községünkről

 

Vokány
Baranya szívében

     

LEZÁRULT az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése VOKÁNY KÖZSÉGBEN” FEJLESZTÉSI projekt

2015 | 10 | 29.
Vokány Község Önkormányzat

A teljes sajtóközlemény ide kattintva elérhető...

2015. áprilisában közel 47,5 millió forint támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott DDOP-3.1.3/G-14-2014-0113 azonosítószámú, „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Vokány Községben” című pályázat. A projekttel kapcsolatban 2015. augusztus 31-én a TOMFER 66 Kft.-vel megkötésre került a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés, mellyel egy időben a munkaterület átadása is megtörtént a kivitelezési munkák megkezdéséhez. 2015. október 29-vel lezárultak a kivitelezési munkák.

A Vokány Község Önkormányzat és által megvalósított beruházás során a településen működő háziorvosi és védőnői praxisok teljes megújítására került sor.

Vokány Község Baranya megyében, Siklóstól északra a Tenkes hegy északi lábánál fekszik. A projekt célja a pályázó település egészségügyi ellátásának fejlesztése, a prevenció, az egészségfejlesztés elősegítése volt, megteremtve ezzel a településen élő lakosság számára a magas színvonalú egészségügyi ellátást, valamint hosszú távon biztosítva ezzel az ahhoz való hozzáférést. A DDOP-3.1.3/G-14-2014-0113 azonosítószámú pályázat keretében megvalósult fejlesztés hozzájárul a helyi, kistérségi és régiós egészségfejlesztésre vonatkozó koncepciókban kitűzött célok eléréséhez.
A projekt konkrét eredménye Vokányban az orvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat felújítása, amely keretében mindkét helyszínen a földszinti rendelők külseje és belseje is teljesen megújult, energetikailag a mai kor követelményeinek megfelelővé vált, illetve környezettudatosabb és gazdaságosabb üzemeletetést biztosít a fenntartó Önkormányzat részére. Ezzel a párhuzamosan az orvosi rendelő eszközparkjának megújítása, a védőnői praxis felszerelése is megtörtént, új, nagy értékű orvosi műszerek beszerzésével, a védőnői szolgálat teljes felszerelésének, eszközparkjának megújításával, valamint a rendelők bútorzatának lecserélésével.
A projekt teljes összköltsége 47 495 894 Ft volt.


A képekre kattintva eredeti méretben is megtekinthetők.

Copyright: DZstudio  

Impresszum